Blogia
Nou món

El mercuri als rius.

Cajamarca, la regió al nord del Perú que lluita contra l’empresa minera Yanacocha.
La mina d’or porta la ruïna a la gent d’allà. S’han aixecat i és impressionant, com tenen la valentia de fer-ho en un país on et jugués la pell si aixeques la veu.
Hi ha valents i sempre n’hi haurà.
Els polítics defensen clarament a l’empresa minera, necessiten divises i l’explotació minera per ells és una necessitat, si contaminen, això no els preocupa. El que volen és diners, la gent és secundari. Ja ho arreglarem.
Ara els volen donar llargues, desgastar-los, diuen que demanaran un estudi d’impacte ambiental.
Em fa por tot això, perquè aquí també passa i no fem res. Al riu Ebre, ara ens enterem que està contaminat per milers de tones de fangs amb residus tòxics, mercuri, cadmi, etc. A l’Albufera de València també hi residus de mercuri que han llençat les empreses
Aquí poca gent exigeix responsabilitats a l’empresa. Sembla que li volen donar una mena de justificació per allò que és injustificable. I així anem. Els que protesten son titllats de bojos que volen destruir l’economia d’un país. Igual que allà al Perú. No sé com acabarem, però alguna cosa està fallant en la nostra societat. No es fan les coses bé i es tapen. Però el mercuri continua estan a l’aigua i hi ha silenci.
Em preocupa aquest tema i m’informaré més, perquè no entenc, com el mercuri de Cajamarca contamina més que el d’aquí.

0 comentarios